Maalämpö hyötykäyttöön Rovaniemellä ja muualla Lapissa

Maalämpö on uusiutuvaa energiaa, joka on kallioon, maaperään ja veteen varastoitunutta auringon lämpöenergiaa. Maalämmöllä voit säästää jopa 70 % vuotuisista lämmityskustannuksista. Maalämpöjärjestelmällä tuota lämpöenergiaa voidaan käyttää rakennusten ja käyttöveden lämmittämiseen. Lapin Maalämpö Ja Porakaivo Oy on kokenut maalämpökaivojen ja porakaivojen tekijä koko Lapissa. Poraamme lämpökaivot niin omakotitaloihin, mökkeihin ja maatiloille. Kysy meiltä tarjous tarjous maalämpökaivojen porauksesta!

Maalämpökaivon poraus pystysuuntaan kallioon

Maalämpökaivon poraus vaatii luotettavan kaluston ja kokeneet kaluston käyttäjät. Maalämmön valjastamiseksi kallioperään asennetaan lämmönkeruuputkisto pystysuoraan porattuun porareikään. Pystysuuntaisen lämpökaivon etuja vaakapiiriin verrattuna ovat kaksinkertainen energiansaanti putkimetriä kohti ja vähäinen tarvittava pinta-ala, routimattomuus ja helppo ilmattavuus. Vaikka piha-alasi ei siis olisi kovin suuri, saadaan sille porattua lämpökaivo mitä todennäköisimmin onnistuneesti pystysuunnassa.

Maalämpöpumppu muuttaa maalämmön huonelämmöksi

Lämmönkeruuputkissa kiertää ympäristöystävällinen lämmönkeruuneste. Nesteen lämpötila on kuitenkin liian matala, jotta sitä voitaisiin suoraan käyttää huoneiston ja käyttöveden lämmitykseen. Sitä varten järjestelmään tarvitaan maalämpöpumppu, joka pumppaa lämpöä maalämpönesteestä varaajaan. Samalla maalämpöneste jäähtyy voimakkaasti ja se ohjataan suljetussa kierrossa takaisin maapiiriin, jossa se maalämmön vaikutuksesta uudestaan lämpenee ja kiertää takaisin maalämpöpumpulle. 

Kysy tarjous maalämmöstä Rovaniemellä tai muualla Lapissa

Kun haluat lämmittää omakotitalosi, mökkisi tai maatilasi maalämmöllä Rovaniemellä tai muualla Lapissa, ota meihin yhteyttä! Lapin Maalämpö Ja Porakaivo Oy poraa lämpökaivot satojen kohteiden kokemuksella ja luotettavalla porauskalustolla.